čtvrtek 15. prosince 2011

Kefírová buchta se špaldovou moukou pro začátečníky

Možná by se dal použít ještě přívlastek extra rychlá.

Suroviny:
  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky,
  • 1 a 1/2 hrnku špaldové mouky,
  • 1 hrnek cukru (záleží na fantazii, který použijete),
  • 1/2 hrnku oleje,
  • 2 hrnky kefíru (odpovídá to tomu klasickému půl litrovému balení kefíru),
  • 150 ml mléka,
  • 2 lžíce kakaa,
  • prášek do pečiva.

Postup:

Smícháme všechny suroviny a vzniklé těsto vlijeme na máslem vymazaný a  hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme asi půl hodiny ve středně vyhřáté troubě (cca 200 stupňů). 
Vychladlý moučník můžeme potřít marmeládou a polít kakaovou nebo čokoládovou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat