neděle 11. prosince 2011

Perníky naší mamky (se špaldovou moukou)

Suroviny:

  • 4 lžíce medu
  • 150 g smetolu
  • 250 g mletého cukru
  • 4 celá vejce
  • 450 g hladké mouky
  • 250 g hladké špaldové mouky (celozrnné)
  • 1 lžička sody
  • perníkové koření (anýz, hřebíček, skořice, nové koření…)

Postup:
Všechno spolu smíchat, vypracovat těsto, nechat chvilku odpočinout, vyválet a vykrajovat, péct na vymaštěném plechu ve vyhřáté troubě. Upečené ještě horké natřít rozšlehaným žloutkem.

Poleva:
Bílky vyšlehat s mletým cukrem, šťávou z citronu a solamylem v tuhou hladkou hmotu. Zdobení je nejlepší pomocí igelitového pytlíku.


Zatím nenazdobené perníky
Takto vypadají nazdobené perníčky

Žádné komentáře:

Okomentovat