sobota 10. prosince 2011

Rodinné vánoční pečení

Dnešním dnem jsme s mojí milou maminkou zahájily 1. ročník společného vánočního pečení. Už loňský rok, když jsem byla přes Vánoce těhotná, jsme se vzájemně shodly, že by nebylo marné každoročně péct cukroví spolu. Že bychom si z toho udělaly takovou společenskou událost, kterou by nám spestřovalo naše dítko a samozřejmě bychom zapojili naše chlapy, kteří by v případě potřeby chodili malého vozit.
Tak jak jsme se před rokem dohodly, tak jsme to letos dodržely. Maminka velmi chytře v pátek večer nachystala těsta, aby byla pěkně uležená a abychom měly i více času na vykrajování a samotné pečení. Pekly jsme perníky s 1/3 špaldové mouky, linecké světlé, linecké tmavé, karamelové kuličky, oplatky s ořechy a karamelem, kokosové kuličky, karamelové burizony. Recepty i s fotkami sem vložím hned, jak budu opět způsobilá. Dneska už jsem totálně grogy. Ale nutno říct, že první kolo prvního ročníku vánočního pečení se velmi podařilo. Ještě bude následovat druhé kolo a v plánu máme čokoládové kuličky, burizony v karamelu a naplňování lineckého marmeládou, krémem a polevou a zdobení perníčků.
Jako naprosto samostatná akce, která bude mít už svůj druhý ročník, bude 23.12. pečení převalovaných tvarohových koláčků a to je skutečná bomba.
No jak si to tady tak čtu, to zas půjdou kila navrch, ach jo. :-)))

Už je to tady. Zde jsou fotky našeho vánočního pečení.


Žádné komentáře:

Okomentovat