neděle 18. prosince 2011

Špenátové lasagne s kuřecím masem

Suroviny:
  • 1/2 balení lasagní (může to být 12 nebo 15 plátků, co výrobce, to jinak, prostě aby vám druhá půlka zbyla na příští lasagne)
  • 500 g mražených špenátových listů (nebo 450 g, opět záleží na výrobci)
  • 2 kuřecí prsa 
  • mléko
  • tavený sýr
  • 200 g plátkového sýra Eidam
  • hladká mouka na zahuštění
  • olivový olej
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • máslo na vymazání pekáčku
  • možno přidat vegetu bez glutamátu
Postup:
  1. Ve vroucí osolené vodě povaříme lasagne (cca 10 minut)
  2. Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme. Na olivovém oleji kuřecí kostičky osmahneme, přidáme mléko, tavený sýr. Povaříme, tak aby bylo maso hotové a na závěr zahustíme moukou. Bude to taková ta klasická bešamelová omáčka.
  3. Mezitím na oleji podusíme špenát, přidáme rozdcené 2-3 stroužky česneku, ochutíme solí nebo vegetou.
  4. Vymažeme si pekáček máslem a předehřejeme troubu na střední stupeň
  5. Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu bešamelové omáčky s kuřecím, dáme lasagne, vrstvu špenátu, bešamel, poklademe plátkový sýr. Tak pokračujeme, až je pekáček plný. Vrchní vrstvu tvoří lasagne pokladené plátkovým sýrem.
  6.  Pečeme cca 35 minut.
Čerstvě vytažené z trouby
Jak je to teplé, tak to nedrží tolik pohromadě
Takto to vypadá hned po upečení

Na druhý den vytažené z lednice už je to krásně spojený útvar

Žádné komentáře:

Okomentovat