středa 15. února 2012

Dvoubarevné špagety s kuřecím masem - rychlovka oběd

Komentář:
Špagety jsou u nás velmi oblíbené jídlo. Manžel moc nefandí nejrůznějším omáčkám na špagety, i když čas od času taky udělám např. boloňské špagety. Nejraději má ale jen čistě orestované maso. Dříve jsme restovali třeba kabanos nebo junior. Ale poslední dobou víc řešíme, co sníme a jak jsme přestali ty levné uzeniny jíst, tak nám přestali i chutnat, což je vlastně dobrá zpráva. A tak vznikly špagety s restovaným kuřecím masem, které zaznamenaly velkou oblibu. A přitom jsou tak snadné na přípravu. Nazvala bych to jako studentské jídlo nebo oběd pro začátečníky.

Suroviny:
  • 2 kuřecí prsa,
  • 1/2 balení bezvaječných klasických špaget,
  • 1/2 balení celozrnných špaget (já použila Alnatura),
  • sůl,
  • gulášové koření,
  • olej,
  • trocha kečupu nebo tatarky.
Postup:

  1. Kuřecí prsa si pokrájíme na kostičky. Osolíme a přidáme gulášové koření.
  2. Na troše oleje restujeme cca 20 minut, prostě tak dlouho aby bylo maso dobře propečené.
  3. Mezitím si uvaříme špagety dle návodu. Já dělala klasické s těmi celozrnnými dohromady v jednom hrnci, protože obojí potřebují povařit cca 10 minut, není v tom rozdíl.
  4. Servírujeme např. s kečupem.
Špagety chystané s láskou


1 komentář:

  1. S tím kabanosem je to i můj názor. Dřív jsme ho hodně kupovali, ale jak máme děti, tak se snažím tomuto vyhýbat. Někdy to úplně samozřejmě nejde, ale hodně jsme to omezili.
    Recept je fakt hodně jednoduchý a rychlý.

    OdpovědětVymazat