pátek 17. února 2012

Kuřecí na kari s mrkví

Komentář:
Uvádím další jednoduchý a vcelku rychlý oběd s kuřecím masem. Kari koření patří k mým oblíbeným a když jsem narazila zde na tento recept, tak jsem říkala, že to musím zkusit. Nebo spíš, ne že bych na recept náhodou narazila, cíleně jsem hledala nějaký rychlý a jednoduchý oběd s kuřecím masem. Bohužel dopoledne je vždycky málo času, tak na žádné vyvařování to není a malého to v kuchyni dlouho nebaví. Takže i tak pořád od vaření odbíhám a vymýšlím nějakou zábavu, aby to ten náš malý živel do oběda vydržel a nenudil se. :-)

Suroviny:

  • 2 kuřecí prsa,
  • 4 ks mrkve,
  • 2 cibule,
  • 1/2 kostky zeleninového nebo masového bujonu (já použila svůj oblíbený bio zeleninový bujon Würzl)
  • olej,
  • sůl,
  • pepř mletý,
  • kari koření,
  • 1 polévková lžička bramborového škrobu.
Vhodné přílohy: brambory nebo rýže


Postup:
  1. Mrkev očistíme a rozkrájíme na úzké proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo na drobné kousky.
  2. Kuřecí prsa osolíme (pozor ne moc, směs bude hodně slaná už z bujonu), opepříme, posypeme kari kořením a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji.
  3. Pod maso vložíme nakrájenou cibuli a na mírnějším ohni dále smažíme. 
  4. Jakmile cibule zesklovatí, nalijeme pod maso 3 dcl horké vody s rozpuštěnou půl kostkou bujonu. Necháme chvíli povařit.
  5. Abychom omáčku více zahustili, v malém množství studené vody rozmícháme lžičku bramborového škrobu, přilijeme k masu a ještě krátce povaříme.
  6. Na jiné pánvi zprudka a na malém množství oleje osmahneme mrkev. Trochu posolíme a posypeme špetkou kari. Smažíme do změknutí mrkve.
  7. Maso rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a posypeme osmaženou mrkví. 
  8. Ke kuřecí na kari s mrkví se hodí uvařené brambory nebo rýže.


Varianta s bramborama

Varianta s rýží

Žádné komentáře:

Okomentovat