sobota 4. února 2012

Žitná perníková buchta

Komentář:
Tento recept vychází z následujícího zdroje http://www.chutnejidlo.cz/recept-zitna-buchta.a460.html a to bych to nebyla já, abych si ho lehce nepozměnila. I když tentokrát jsem nebyla tak radikální.
Vlastnosti této buchty jsou, že je taková nenadýchaná, spíše hutná, to je vlastnost žitné mouky. Za to je ale zdravá, s nízkým glykemickým indexem. A taky neobsahuje žádný tuk. Kdo nemá rád hutné buchty, tak doporučuji namixovat žitnou mouku s polohrubou, např. 250 g polohrubé mouky a 250 g žitné mouky.


Suroviny:
  • 500 g žitné mouky,
  • 120 g hnědého cukru,
  • 1 polévková lžička skořice,
  • 1 prášek do pečiva,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 2 vejce,
  • 350 ml mléka (i víc),
  • 150 ml vody,
  • kandované ovoce (např. 1 ovocný chlebíček)

Postup:
Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, hnědý cukr, skořici a kandované ovoce. Vejce rozešleháme v mléce a přidáme k sypké směsi. Promícháme a na vysypaném plechu dáme péct do předehřáté trouby. Hustotu směsi si můžeme upravit přidáváním mléka. Upečeme dozlatova.


Žádné komentáře:

Okomentovat