pátek 9. března 2012

Čočkový strašák

Čočkový strašák by se dal vyložit dvěma způsoby. Můj původní záměr takto nazvat toto jídlo byl podle vzhledu, ponechám na čtenáři, jestli si to přebere ještě jinak. :-)
Tohle jídlo zařazuji do svých rychlých receptů. Není to klasika čočka zahuštěná moukou. Na tento způsob se to u nás doma ujalo.

Suroviny:
  • 250 g červená čočka neloupaná (já použila od BIO Harmonie),
  • 1 cibule,
  • 2 PL jablečného octa,
  • koření Horalka bez soli,
  • vegeta bez glutamátu,
  • 2 vejce,
  • olej.

Postup:
  1. Čočku povaříme v horké neosolené vodě cca 20-25 minut. Výhodou je, že se čočka nemusí předmáčet jako jiné luštěniny.
  2. Mezitím si uvaříme vajíčka a na oleji podusíme doměkka cibuli.
  3. Jakmile je čočka měkká, slijeme vodu, přidáme jablečný ocet, vegetu dle chuti a koření Horalka.
  4. Toť vše, rychlovka oběd. :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat